Podcasts over scheiden

Podcasts over scheiden

Podcast zijn populair. Lekker om naar te luisteren tijdens het sporten, autorijden of wandelen. Soms just for fun, maar podcasts kunnen ook heel leerzaam en behulpzaam zijn. Zo zijn er inmiddels ook al heel veel interessante podcasts over scheiden. Als je gaat scheiden wil je vaak zoveel mogelijk informatie over dit onderwerp en in dat geval kan een van onderstaande podcasts jou wellicht verder helpen. Sommige zijn hilarisch, andere vooral informatief, maar in elk geval allemaal de moeite waard om eens naar te luisteren.

Roels Sofasessies
Roel van Velzen is zanger en muzikant, maar Roel is sinds 2019 ook een ervaringsdeskundige op het gebied van scheidingen. Na 20 jaar besloten hij en zijn jeugdliefde hun relatie te beëindigen. Roel besloot een aantal gesprekken te voeren met bekende gescheiden collega’s om hulp en advies te vragen en deed dit in de vorm van podcast gesprekken. De serie Roels Sofasessies heeft twee seizoenen met elk 5 afleveringen van ongeveer een half uur. De serie is al eind 2020 opgenomen, maar nog steeds heel actueel en tof om naar te luisteren.

Scheiden met Stine
Stine Jensen is programmamaker, filosoof én gescheiden. Zij maakte een 7-delige podcastserie Scheiden met Stine. Waarom scheiden we zo vaak tegenwoordig? Wat zijn de gevolgen ervan? Voor onze samenleving, voor onszelf en voor onze kinderen? Ze gaat in de afleveringen in gesprek met experts, ervaringsdeskundigen en schrijvers over de verschillende aspecten van scheiden.

De Scheidpodcast
Gasten schuiven in de Scheidpodcast aan bij Anneke de Groot en Carly Timmermansen vertellen hun persoonlijke verhalen, feiten én fabels uit scheidingsland. Regelmatig gooit Anneke hierbij de knuppel in het hoenderhok. Maandelijks verschijnen er nieuwe afleveringen.

Scheiden zonder Sores
Hoe kom je door je scheiding heen zonder lang emotioneel en financieel touwtrekken waar jij en de kinderen onnodig last van hebben? Zou mediation iets voor je zijn? Luister dan naar deze podcast over mediation. Je hoort dat steeds meer mensen tegenwoordig hiervoor kiezen. Volgens mediator Annewieke van der Boom komt dat omdat het dé manier is om te Scheiden zonder Sores, daarom maakte zij deze podcast.

Papa en mama zijn gescheiden
Hoe reageerde je toen je het nieuws over de scheiding voor het eerst hoorde? Wat doe je als je vader plots blozend berichtjes op zijn telefoon verstuurt? En alle voor- en nadelen van nieuwe familieleden? In de podcasts Papa en mama zijn gescheiden hoor je wat kinderen zelf vinden van de scheiding van hun ouders.

De Impact van Scheiden
Kara van der Velden maakt deze podcast over de Impact van Scheiden. In korte afleveringen staat ze stil bij mooie en indrukwekkende verhalen van ouders en kinderen. Daarnaast geeft ze tips. De slachtofferrol, angst voor de toekomst, rouw. Geen onderwerp wordt geschuwd.

Wij vinden bovenstaande podcasts de moeite waard. Heb je zelf nog een tip? Laat het ons dan horen.