Over ons

BEGRIP Mediation is met name werkzaam in de Regio Midden- en West-Brabant (Maar ook in de steden Rotterdam, Den Haag en Leiden.). Onze mediators zijn MfN geregistreerde mediators en werken nauw samen met een team van financieel adviseurs, waaronder Registeerde Financieel Echtscheiding Adviseurs en Certified Financieel Planners. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van juridische, financiële  en fiscale aspecten van het scheidingsproces.


Mediator

Mariska

Graag stel ik mij voor; mijn naam is Mariska Blijsie en ik ben mediator bij BEGRIP Mediation. Ik ben getrouwd en heb twee dochters. Ik heb een ruime ervaring als MfN-mediator, coach en jeugdzorgprofessional en ik was voorheen praktiserend als advocaat. Ook hou ik veel van mijn werk. Vooral overzicht en rust brengen op momenten dat mensen zelf niet weten waar te beginnen, geeft mij voldoening.

Als jurist en gewezen advocaat ben ik goed thuis in de juridische en financiële kant van scheidingen. Vanuit mijn coachervaring help ik jullie te communiceren vanuit openheid en gelijkwaardigheid zodat jullie samen evenwichtige keuzes voor de toekomst  kunnen maken. Door mijn achtergrond en ervaring ben ik een allround mediator waarbij mensen zich snel op hun gemak voelen. Ik bewaak de voortgang in jullie scheidingsproces, vertraag het proces als dat nodig blijkt, maar ik ben daarnaast heel helder en duidelijk in mijn communicatie.


Ons verhaal & onze waarden

BEGRIP vormt de schakel.

Een huwelijk of relatie wordt vaak bezegeld door een ring. Een ring staat symbool voor eeuwigheid zonder begin en eind en voor verbondenheid tussen geliefden. Dit zie je terug in hoe een ring is gemaakt: gegoten zonder dat er een naad in de ring komt. Een scheiding verbreekt die oneindigheid; de cirkel is niet meer rond. Maar een scheiding betekent niet dat er geen verbondenheid meer is. Vaak zijn er kinderen, huisdieren of een bedrijf in het spel, waardoor er altijd een verbintenis zal blijven. Een verbintenis in een andere vorm. BEGRIP Mediation helpt om te zoeken naar de passende vorm. Dit doen wij door een luisterend oor te zijn en zo begrip te creëren voor elkaar en voor de situatie. In ons logo zie je dit terug. De ring zonder naden, als symbool voor de oneindige verbondenheid, hebben wij vervangen door losse schakels die heel natuurlijk in elkaar kunnen grijpen.

In onze visie vormt BEGRIP de schakel tussen jullie leven samen en een nieuwe start. Hierdoor krijgen jullie meer grip op de situatie.


Samenwerking

Wij werken samen met de volgende professionals:

  • Hypotheekadviseurs
  • Financiële specialisten als RFEA (Register Financieel Echtscheiding Adviseur), RES (Register Erkend Scheidingsadviseur), CFP (Certified Financial Planner)
  • Pensioenadviseurs
  • Administratie- en accountantskantoren
  • Advocaat
  • Kindercoaches
  • Relatietherapeuten