Persoonlijke begeleiding bij scheiding door een mediator

Grip op je scheiding met mediation

Mediation bij BEGRIP

BEGRIP Mediation is met name werkzaam in de Regio Midden- en West-Brabant (Maar ook in de steden Rotterdam, Den Haag en Leiden). Onze mediators zijn MfN geregistreerde bemiddelaars en werken nauw samen met een team van financieel adviseurs, waaronder Register Financieel Echtscheiding adviseurs en Certified Financial Planners. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van juridische, financiële en fiscale aspecten van het scheidingsproces. 

Wij begeleiden jullie scheiding op alle vlakken, zowel emotioneel, financieel als juridisch. Daarnaast maken we heldere afspraken over de kinderen, het huis en jullie financiën. 

 

Stappenplan bij scheiding

Wij werken met een helder stappenplan. Dit zorgt voor de noodzakelijke structuur en dat er niets vergeten wordt. De mediator begeleid jullie in een vertrouwde omgeving door het gehele proces. Zo wordt er niets vergeten. 

Kosten mediation bij scheiding

De kosten van bemiddeling hangen samen met de vraag of er sprake is van een huwelijk of niet en of er kinderen zijn. Iedere situatie is anders, tijdens het kennismakingsgesprek kan de mediator bepalen wat de kosten voor het traject zullen zijn. Wij hanteren vaste heldere tarieven, zodat voor iedereen van tevoren duidelijk is welke kosten er bij mediation komen kijken.

Mariska Blijsie

Mariska Blijsie

‘’Als jurist en voormalig advocaat ben ik goed thuis in de juridische en financiële kant van scheidingen. Vanuit mijn coachervaring help ik jullie te communiceren vanuit openheid en gelijkwaardigheid zodat jullie samen evenwichtige keuzes voor de toekomst kunnen maken.’’

Hoe lang duurt een scheiding via mediation?

Een gemiddelde scheiding bij een mediator duurt meestal tussen de 1 en 3 maanden. Het hangt natuurlijk af van jullie agenda mogelijkheden en hoe snel en vaak jullie de tijd kunnen nemen om de scheiding te bespreken. Daarnaast hangt het af van jullie verstandhouding.

Wat is goedkoper: advocaat of mediator?

Mediation is beduidend goedkoper. Bij advocaten kan het bedrag hoog oplopen, zeker ook omdat alles maal twee gaat. Afhankelijk van jullie situatie en het aantal benodigde sessies kan onze mediator je precies laten zien wat de kosten zullen zijn. Het is vaak mogelijk om aanspraak te maken op subsidie. Neem contact met ons op voor een voorstel, wij hanteren een all-in tarief zodat je vooraf weet waar je aan toe bent. 

Wie betaalt mediation bij scheiding?

Vaak betalen beide partijen allebei de helft van de kosten. Het is ook mogelijk om andere afspraken te maken over de verdeling. Dit stem je samen af en leg je vast in de mediationovereenkomst.

Hoeveel gesprekken zijn er nodig?

Het aantal mediationgesprekken is gemiddeld 3 -5. We zien vaak dat drie sessies genoeg is indien er sprake is van een samenlevingsovereenkomst. Bij een huwelijk en geregistreerd partnerschap (met kinderen) is het gemiddeld vijf sessies. Soms blijkt dat er meer gesprekken nodig zijn, uiteraard wordt dit in samenspraak besloten. 

Subsidie bij mediation

BEGRIP Mediation heeft een High Trust relatie met de Raad voor Rechtsbijstand. Het is voor BEGRIP Mediation daarom mogelijk te werken onder een zg. toevoeging. Dat betekent dat wij subsidie ontvangen vanuit de overheid waardoor jullie een lager mediationtarief betalen.

Check via deze link of jullie hiervoor in aanmerking komen.

Vrijblijvend kennismaken?

Kennismaken of hebben jullie een vraag? Vul het formulier in om teruggebeld te worden of neem direct contact op met Mariska door te bellen.

Begrip voor jouw situatie